Scroll Top

BOB Academy – Dinsdag 31 oktober.

Modern Werkgeverschap


Lakwijk Kunststoffen – ‘s-Hertogenbosch

‘Blijven leren en je durven aanpassen.’ Dat zijn dé ondernemerstips van Mark Lakwijk directeur en mede-eigenaar van Lakwijk Kunststoffen in ’s-Hertogenbosch. ‘Goed werkgeverschap is cruciaal in het succes van ons bedrijf.’ En daarin gaat hij ver. In de regio kent iedereen Lakwijk Kunststoffen, dat inmiddels 45 jaar bestaat. Mark kwam dertien jaar geleden aan boord. Zijn rol is sindsdien enorm veranderd. ‘Het bedrijf ontwikkelt zich en ik ontwikkel me. In de loop der tijd is een ander type organisatie ontstaan en wordt een ander soort leiding gevraagd.’ En die ontwikkeling staat nooit stil. De focus ligt op continuïteit en relevantie voor de markt.

Het grootste leermoment in zijn ondernemerschap gaat over de omgang met medewerkers. ‘Ik heb me erover verbaasd hoe sterk het effect is wanneer je mensen zoveel mogelijk autonomie geeft. Naast het gevoel bij een team te horen, zijn het ervaren van autonomie en het hebben van invloed in je werk essentieel voor werkplezier. Als leidinggevende wil je juist zoveel en zo goed mogelijk faciliteren, sturen op output en normen bepalen.

Goed werkgeverschap is in de ogen van Mark een vanzelfsprekend doel en een impliciete verantwoordelijkheid voor iedere werkgever. Hij stelt dat dit in het kader van het aantrekken en behouden van technisch personeel zo mogelijk nog sterker geldt. Na een rondleiding over de productievloer van Lakwijk Kunststoffen gaan we hierover met Mark en elkaar in gesprek tijdens het interactieve deel van de BOB Academy.

 

Lakwijk
Programma
15.15 – 15.30 uur
Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers
15.30 – 16.15 uurRondleiding over de productievloer
16.15 – 17.00 uur
Interactief programma
17.00 – 18.00 uur
BOB Connect

Benieuwd naar de terugblik van een BOB Academy of wil je zien wie er allemaal te gast waren?
Kijk op de website van Regio Business!

OVER
lakwijk kunststoffen

Lakwijk Kunststoffen BV is groothandel in kunststof halffabrikaten en maakt hiernaast kwalitatief hoogstaande eindproducten volgens opgegeven maten, schets of technische tekening. Enkelstuks tot grote series. Complex tot eenvoudig. Levertijden zijn kort en uiterst betrouwbaar. Lakwijk Kunststoffen levert aan vrijwel elke branche. Mark somt op: ‘Machinebouw, de bouw, voedingsmiddelenindustrie, scheepsbouw; alleen dienstverleners zullen niet snel bij ons aankloppen.’ Het bedrijf levert met een team van dertig personen halffabrikaten en producten op maat. Van enkelstuks tot grote series. ‘De mogelijkheden van kunststof zijn onbegrensd.’ Het materiaal wordt ingezet vanwege de slijtvastheid, glij-eigenschappen, het geringe gewicht, de chemische resistentie, voedingsmiddelengeschiktheid of andere specifieke eigenschappen.

Wat is de
BOB Academy?

In Brabant gebeurt het! En er mag nog veel meer gebeuren wat ons betreft. Er zijn grote uitdagingen op het gebied van mensen (tekort daaraan), duurzaamheid en innovatie. Gaan we allemaal zelf het wiel uitvinden óf gaan we van elkaar leren, kennis delen en zaken samen oppakken? Wij geloven in dat laatste en zijn overtuigd van de kracht van regionale samenwerking. En daarom organiseren we de BOB Academy speciaal voor jou.

Voor wie?

Ondernemers en directeuren van bedrijven met meer dan 10 medewerkers uit de hightech, logistiek, productie, bouw en techniek (niet-zakelijke dienstverlening). Bij aanmelding wordt gecontroleerd of je aan deze voorwaarden voldoet.

Let op: vanwege het exclusieve karakter van de BOB Academy hanteren we een maximaal aantal van 50 deelnemers. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

 

Meld jezelf aan!

  De Locatie
  Adres:
  lakwijk Kunststoffen
  Moeskampweg 6-8
  5222 AW ‘s-Hertogenbosch
  Telefoon:
  073-6211025
  Datum:
  Dinsdag 31 oktober
  15.15 uur – 18.00 uur