Scroll Top

Chemical Marketing Concepts: Geen sportschool meer nodig

‘Met grote distributiecentra naast de deur is het vinden van personeel soms best een lastige opgave. Toch weten we hier gelukkig in te slagen: de werkzaamheden zijn niet alleen afwisselend, maar vanwege de grote variatie aan grondstoffen ook uitdagend. Je moet je koppie blijven gebruiken’, aldus Huub Kleintjes, managing director van Chemical Marketing Concepts.

Het magazijn van CMC heeft 4.000 m2 opslagruimte en staat vol met zowel ongevaarlijke als gevaarlijke stoffen. Op de verpakkingen prijken ingewikkelde ingrediëntennamen, die bijvoorbeeld achterop het etiket van een shampoofles staan vermeld. ‘We produceren deze chemische stoffen niet zelf, maar pakken de bulkverpakkingen om tot monsters voor onder meer de personal care-branche en de cosmetica-, verf-, inkt- en waterzuiveringsindustrie’, legt Huub tijdens een rondleiding uit.

Interne opleiding
Bij CMC werken 44 mensen. ‘Een fijn, ongedwongen en behulpzaam team’, meent Huub. In het magazijn dragen alle medewerkers, afhankelijk van met welke stoffen er wordt gewerkt, mondmaskers, veiligheidsbrillen en beschermende kleding. Elk van hen is intern opgeleid. Huub licht toe: ‘Per gevarenklasse wordt er een cursus gegeven. In totaal zijn dit er zeven: van giftige, brandbare tot oxiderende stoffen. Ieder level heeft zo haar eigen regels en voorschriften. Zo groei je steeds verder door in het bedrijf en krijg je gaandeweg meer taken en verantwoordelijkheden toebedeeld’, vertelt Huub.

Gefocust
En dat is precies wat het werken bij CMC zo aantrekkelijk maakt. Dat vindt ook Matthew Orij. Sinds twee jaar is hij binnen het bedrijf werkzaam in het productieteam waar hij chemicaliën ompakt. ‘Binnenkort start ik met de opleiding voor level 7, de hoogste gevarenklasse. Hierna mag ik met iedere chemische stof werken binnen het bedrijf.’ Onlangs is Matthew leermeester geworden. ‘Ik vind het superleuk om mijn kennis over te dragen en mensen aan te sturen. In de toekomst hoop ik door te groeien tot coördinator.’ Ook de combinatie van fysiek en mentaal bezig zijn, spreekt hem erg aan. ‘Je moet continu gefocust zijn; je werkt immers met gevaarlijke stoffen. Daarnaast is het sjouwen van drums en vaten een welkome afwisseling. Ik heb geen sportschool meer nodig!’, lacht Matthew.

Vraagbaak
Imre Csizmazia ervaart eveneens de nodige afwisseling tijdens zijn werkzaamheden als shipping specialist in het expeditie team. ‘Ik verzorg het laatste deel in het orderproces: de verzending met de juiste vrachtdocumentatie. Elk land heeft weer andere invoerrechten en deze wet- en regelgeving verandert regelmatig. We draaien hier nooit op routine. Iedere order is een mini-project.’ Afgelopen januari is Imre begonnen en hij heeft al diverse cursussen doorlopen. ‘Het is mijn doel om zo snel mogelijk alle kennis tot me te nemen en mezelf onmisbaar te maken binnen de organisatie. Ik wil een echte vraagbaak zijn en mijn kennis delen.’ Het contact met zijn collega’s vindt Imre prettig. ‘Ons team bestaat uit een mooie mix aan leeftijden en achtergronden. Er is een open en behulpzame cultuur; je mag alles vragen. En als het nodig is, wel twee of drie keer.’

Waardering
Axel van Wijk is sinds ruim twee jaar werkzaam in het team orderbeheer. In deze functie vindt hij de nodige uitdaging. ‘Ik heb veel contact met klanten per mail of telefonisch, ook internationaal. De steeds veranderende regelgeving napluizen is een hele puzzel, waar ik als troubleshooter graag mijn tanden inzet.’ De waardering die Axel voor zijn werk krijgt, motiveert hem enorm. ‘Ik zet graag een stap extra en dat wordt gezien. Je krijgt hier niet alleen iets te horen wanneer je het niet goed doet, maar ook als dit wél het geval is. Zo krijg ik regelmatig complimenten en steeds meer verantwoordelijkheden.’ Axel ambieert uiteindelijk een managementfunctie binnen het bedrijf. CMC is nog steeds groeiende en ik hoop me in dezelfde lijn verder te ontwikkelen. Maar voorlopig hoef ik me zeker niet te vervelen. Ik leer nog iedere dag; het woord routine kennen we hier niet!’

Huub Kleintjes
Euromate

Fijnstof, virussen, lasrookdeeltjes en geurtjes. Met luchtreinigers haal je een hoop viezigheid uit de lucht. Dus ook aerosolen van het coronavirus. Bij Euromate weten ze het zeker: luchtreiniging kan bijdragen aan het oplossen van de pandemie. Nu Den Haag nog.

01/02/2022
Roboflex

Ze hebben een fantastisch vak vinden ze zelf. Ze zijn bezig met mooie technieken en met de toekomst van die technieken: robotica. Elk project is anders. ‘We nemen bewust projecten aan die onze jongens uitdagen’, zeggen Anton Flipsen (53) en Tommy Hofkens (33) van RoboFlex. ‘Daar zitten ook risico’s aan, maar we wagen het er op.’

01/02/2022
Bink

‘Het beschermen van onze familiaire cultuur zie ik als mijn persoonlijke uitdaging’, vertelt dga Ralph Bink (48) van BINK Groep. Hier focust hij dan ook op bij de overname van KIN Installatietechniek. Sinds dit jaar mag hij zijn bedrijf totaalleverancier noemen. ‘Nu hebben we alles in huis voor gebouwgebonden installaties: elektro, beveiliging, solar en installatietechniek.’

01/02/2022
Sommen

Ze gaan als een trein daar in Ulicoten. De twee focussen zich op hoofdzaken en weten het kaf van het koren te scheiden. En personeelstekort? Dat moet je als ondernemer in het juiste perspectief zien. ‘Uiteindelijk zijn het jouw mensen die daar de rekening voor betalen’, zeggen Erwin Sommen (49) en Dion Hoogendoorn (36) van SOMMEN.

01/02/2022